Catalogi

Is een catalogus nog relevant voor je bedrijf?

We doen steeds meer online, toch is een gedrukte catalogus nog steeds relevant voor je bedrijf. Een catalogus is een snel en algemeen overzicht van je producten en/of diensten, waardoor het een perfect communicatie- en verkoopinstrument is.

Bij Wizarts zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van catalogi die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel.

Daarom houden we rekening met de volgende pijlers:

  • Bedrijfsimago: een catalogus moet jou als bedrijf volledig weerspiegelen. Wizarts zorgt ervoor dat de catalogus past binnen je huisstijl en branding.
  • Formaat: een catalogus moet groot genoeg zijn zodat er voldoende ruimte is voor je aanbod. Daarnaast is het belangrijk dat het voldoende luchtig is en prettig in de hand ligt zodat je potentiële klant het gemakkelijk meeneemt.
  • Lay-out: je producten moeten voorgesteld worden op een manier dat die volledig tot zijn recht komen. De juiste hoek, passende achtergrond, correcte belichting, enz. zijn dan ook cruciaal. Bovendien is het mooi meegenomen als de lay-out een mooi design heeft waardoor de catagolus sneller als eye-catcher op de salontafel of op kantoor blijft liggen en verleidelijk is om (opnieuw) door te bladeren.
Print-Energy
Cataloog

Je catalogus gekoppeld aan je website

Na het creëren van het grafisch ontwerp van je catalogus zorgt Wizarts ervoor dat je catalogus gekoppeld wordt aan je website. We werken hiervoor met EasyCatalog, een plug-in voor InDesign.

Zo gebeurt de koppeling tussen je catalogus en website

Eerst hebben we een database nodig met een overzicht van je aanbod, aangemaakt in bijvoorbeeld een excel-bestand, Google Spreadsheet, xml-bestanden of een ander format.

Door middel van product styles en bouwstenen kunnen we de producten met titel, foto, prijs en eigenschappen op eenzelfde wijze voorstellen binnen de catalogus. Elk kenmerk is gekoppeld aan een dataveld van de database. Wijzigingen in je aanbod kunnen daardoor onmiddelijk en tegelijkertijd worden aangepast in het design en op de website.

Zo blijft je aanbod constant up to date voor je klanten en partners.

Ga voor een catalogus voor je bedrijf

Weerspiegel je aanbod zowel online als offline met een catalogus.
Contacteer ons via info@wizarts.be om de mogelijkheden te bespreken.