Webdesign & -ontwikkeling

Wizarts ontwerpt en ontwikkelt innovatieve websites met oog voor design en de nadruk op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Een website biedt de mogelijkheid om weer te geven waar uw bedrijf voor staat. Een mooi ogende webdesign is daardoor onmisbaar. Daarnaast biedt een website de unieke kans om bezoekers te converteren naar nieuwe klanten.  Hierbij horen goede teksten, een doordachte structuur en interactieve mogelijkheden. Daarom zijn de vormgeving en de functie van onze websites, webshops en web based applicaties onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit kan gaan van een eenvoudig WordPress-platform tot een volledig op maat gemaakte website. Bovendien zorgt de gebruiksvriendelijkheid ervoor dat uw website makkelijk up-to-date te houden is.

Het belang van een perfecte UI en UX balans in jouw webdesign

De betekenis van UX

UX staat voor User Experience. Bij het webdesign ligt hier de focus dus op de gebruikerservaring van de bezoeker. Het ontwerp van de website moet er voor zorgen dat de wensen van de bezoeker zo snel mogelijk vervuld zijn. Hoe gebruiksvriendelijker, hoe hoger de conversie. Een optimale gebruikerservaring zal bovendien ook beloond worden door Google met een betere vindbaarheid en een hogere ranking in de zoekmachine. het creëren van een ontwerp dat zorgt voor een optimale gebruikerservaring door de bezoeker.

De betekenis van UI

UI, User Interface, heeft betrekking op de gebruikersomgeving zoals een klantenportaal, stappenplan of andere digitale omgeving. Naast een mooi ontwerp speelt hier vooral de functionaliteit een grote rol. Alle elementen (navigatieknoppen, …) moeten zo op elkaar afgestemd zijn dat de bezoeker de website optimaal kan gebruiken en navigeren doorheen de website.

Een webdesign met een balans tussen UX en UI

De kunst zit hem in het perfect afstemmen van UI en UX. Een mooi ogende website draagt niks bij aan de gebruiker wanneer die in gebruiksgemak allesbehalve aangenaam is. Omgekeerd wordt iets dat zeer gebruiksvriendelijk is pas naar een hoger niveau getild door een grafisch sterk design. Bij Wizarts garanderen we dat elke website de perfecte balans heeft tussen UI en UX.

Binnen UX en UI focussen we onder andere op:

  • Informatie architectuur
  • User experience design
  • Responsive development
  • JS/CSS animaties
  • Front-end development
  • Cross-browser compatibiliteit
  • Toegankelijkheid

Bekijk hier enkele van onze projecten.